Vianočné prázdniny 2020/2021 a vianočná súťaž

Celý plagát vianočných prázdnin nájdete na konci stránky alebo kliknutím tu.


Informácie o vianočnej súťaži

Ahojte kamaráti,
aby ste sa cez dlhé vianočné prázdniny nenudili, pripravili sme si pre Vás vianočnú súťaž, s ktorou si môžete spestriť voľné chvíle. Táto súťaž má však isté špecifiká:
bude trvať celé vianočné prázdniny. Každý deň bude na našej webovej a aj na FB stránke uverejnení príspevok s aktivitou, ktorú môžete doma zrealizovať. Vašou úlohou bude zaslať nám vašu prácu prostredníctvom videa/fotky na e-mail: sutazcvchavranske9@gmail.com. Do e-mailu je potrebné uviesť vaše meno, MŠ/ZŠ, ktorú navštevujete a názov aktivity. Čím viackrát sa zapojíte, šanca na výhru sa zvyšuje, pretože za každý výtvor získate bod. Výhercovia budú tí, ktorí počas trvania súťaže získajú najväčší počet bodov. Vaše výtvory nám môžete posielať počas celých vianočných prázdnin a teda od 21. 12. 2020 do 8. 1. 2021. Odmenených bude 8 z Vás, tak neváhajte a zapojte sa. Želáme príjemnú zábavu a veľa šťastia.


11. deň (8. 1. 2021)

Prázdniny s CVČ – Vyhodnotenie súťaže

Takže nastal čas vyhodnotenia našej vianočnej súťaže „Prázdniny s CVČ“. Milo nás prekvapila miera účasti a aj vaše kreatívne nápady. Prišlo nám mnoho krásnych diel, zaujímavých stvárnení a zapojilo sa aj mnoho športovcov. Výhercov sme kontaktovali mailom. Tu si môžete pozrieť galériu krásnych prác, ktoré nám poposielali naši šikovníci.
PS: výhercom gratulujeme a dúfame, že sa zapojíte do našich ďalších súťaží, akcií a podujatí. 🙂


Naštartuj sa!

Ahojte športovci aj nešportovci,
po vianočných prázdninách nastal čas vypotiť všetky koláče, salónky a sladkosti. Náš športovec Jožko pre vás pripravil tieto vysoko intenzívne cvičenia na spaľovanie kalórií. 40 sekúnd práce a 20 sekúnd oddychu. Celé odcvičiť v troch sériách s dvojminútovou prestávkou medzi sériami. Tak šup von z postele a naštartuje sa!


10. deň (7. 1. 2021)

Zimná astronómia

Ahojte astronómovia,
aby ste si spríjemnili popoludnie, pripravili sme si pre vás „križovačku súhvezdí“. Kto z vás si ešte spomína na to, čo sa naučil na našom astronomickom krúžku? Teraz si svoje vedomosti môžete oprášiť alebo sa aj naučiť niečo nové. Vylúštenou tajničkou sa môžete pochváliť v komentároch.


Šperkovo

Ahojte kamaráti,
na dnes sme si pre vás pripravili koralové srdiečko, je trošku náročnejšie na spracovanie, ale veríme, že to zvládnete.
Budeme potrebovať: koráliky (rokajly), niť (tenkú šnúrku, nylon) a nožnice.
Krok 1: vytvoríme si slučku z 3 korálikov.
Krok 2: na túto slučku ďalej prirobíme ďalšie 3.
Krok 3: 4. slučku vytvoríme, tak aby nám šnúrka smerovala do strany.
Krok 4: pokračujeme ďalšie 4 slučky až vytvoríme tvar V, končíme tak, aby šnúrka znova smerovala do vnútra do strany.
Krok 5: vytvoríme jednu ďalšiu slučku z 3 korálikov a ďalej pokračujeme tak, že šnúrku z vnútornej strany vždy prevlečieme o korálik z predošlej slučky.
Krok 6: pokračujeme pokiaľ sa nám vytvorí srdiečko. Takéto srdiečko vytvoríme 2x.
Krok 7: srdiečka spojíme dokopy tak, že vytvoríme slučku z 1 korálika pripevneného o 2 hrany srdiečok.
HOTOVO: Srdiečko môžeme pripevniť k náhrdelníku alebo náramku.
Pre tých, ktorí sa chcú zapojiť do našej vianočnej súťaže: pošlite nám vašu fotku srdiečka na mail sutazcvchavranske9@gmail.com, do mailu uveďte meno dieťaťa, vek, školu/škôlku, ktorú navštevuje. Ako predmet správy zadajte „srdiečko“.


9. deň (5. 1. 2021)

Upokoj sa!

Ahojte,
dnes pre vás máme pripravené ľahké cvičenia, ktoré je ideálne vykonávať ráno, pretože vás nabijú pozitívnou energiou, naštartujú nielen váš metabolizmus a telo, ale aj mozog. Pre tých ktorí sa chcú zapojiť do našej súťaže, je na konci videa balančná póza na jednej nohe. Pošlite nám vašu fotku na mail sutazcvchavranske9@gmail.com do mailu meno dieťaťa, vek a školu/škôlku, ktorú navštevuje. Ako predmet správy zadajte „súťažná póza“.


O veternom kráľovi

Ahojte kamaráti,
počas prázdnin sme si pre Vás pripravili ešte jednu rozprávku. Tentokrát sme siahli po najznámejšom zberateľovi slovenských rozprávok Pavlovi Dobšinskom. Vo videu odznie rozprávka O veternom kráľovi. Ak chcete vedieť ako zvíťazí dobro nad zlom a ako zachráni kráľovič svoju sestru, princeznú … klikni na priložené video. Prajeme príjemné počúvanie.


8. deň (4. 1. 2021)

Čarovný príbeh

Ahojte kamaráti,
vašou dnešnou úlohou je výtvarne spracovať rozprávku. Ako rozprávku si môžete vybrať vašu obľúbenú alebo aj tú, ktorú ste mohli počuť od nás. My sme sa inšpirovali Tromi prasiatkami, Pinocchiom a Červenou čiapočkou a vytvorili sme z nich postavičky k divadlu. To, ako spracujete rozprávku vy, je len a len na vašej fantázii, môžete kresliť, lepiť, vystrihovať alebo aj šiť. Pre tých, ktorí sa chcú zapojiť do našej vianočnej súťaže: Pošlite nám vašu fotku rozprávkovej postavičky na mail sutazcvchavranske9@gmail.com do mailu uveďte meno dieťaťa, vek a školu/škôlku, ktorú navštevuje. Ako predmet správy zadajte „Rozprávka“.


Snehuliačik Máčik

Ahojte kamaráti,
v novom roku sme si pre vás pripravili ďalšiu zimnú rozprávku o snehuliačikovi Máčikovi. Rozprávka je poučná, zistíš prečo je dôležité navzájom si pomáhať a tiež prídeš na to, že najdôležitejšie veci v živote neuvidíš okom, ale srdcom. Preto neváhaj a pusti si video pri hre, pred spaním alebo kedykoľvek budeš mať chuť.


7. deň (31. 12. 2020)

Zimná krajina

Ahojte kamaráti,
poďme si trošku zacvičiť tento posledný deň v roku 2020 trošku pohybu nám nezaškodí a vyštartujme do nového roku s dobrou kondičkou. Želáme vám príjemné cvičenie a tešíme sa na vás a vaše výtvory opäť v novom roku 2021.


Silvestrovské maškrtenie

Ahojte kamaráti,
dnes Vám prinášame aktivitu, kde si môžete preveriť vaše zručnosti v pečení. Pripravili sme pre Vás postup na Kokosové guľky (Rafaelo). Prajem Vás dobrú chuť a šikovné ručičky.


6. deň (30. 12. 2020)

Môj vlastný Olaf

Ahojte kamaráti,
dnes Vám prinášame aktivitu, kde sa môžete zabaviť výrobou vlastného snehuliačika Olafa. Pozrite si fotopostup a inšpirujte sa. Pre tých, ktorí sa chcú zapojiť do našej vianočnej súťaže: Pošlite nám vašu fotku Olafa na mail sutazcvchavranske9@gmail.com do mailu uveďte meno dieťaťa, vek a školu/škôlku, ktorú navštevuje. Ako predmet správy zadajte „Olaf“.


Zapinkaj si!

Ahojte,
dnes si preveríme vaše zručnosti v stolnom tenise. Ak nemáte doma stolnotenisovú raketu alebo loptičku, môžete ju nahradiť aj inou. Vianočná súťaž: vyberte si z videa jedno cvičenie a natočte nám krátke video ako ho realizujete vy. Vaše video nám posielajte na mail: sutazcvchavranske9@gmail.com do mailu uveďte meno dieťaťa, vek a školu/škôlku, ktorú navštevuje. Ako predmet správy zadajte „Zapinkaj si“. Tešíme sa na vaše videá.


5. deň (29. 12. 2020)

Sýte sýkorky

Ahojte kamaráti. Iste všetci vieme, že voľne žijúce zvieratká to v zime nemajú najjednoduchšie. Poďme im spoločne trochu uľahčiť hľadanie potravy.
Dnes si vyrobíme kŕmidlo pre vtáčiky. So svojimi výrobkami sa taktiež môžete zapojiť do našej súťaže, ktorej pokyny nájdete vyššie na tejto stránke. Zapojiť sa môžete aj s akýmkoľvek iným kŕmidlom, ktoré podľa svojich možností vyrobíte. Tak nech nám to tvorí.


Futbalová lopta

Ahojte kamaráti,
dnes máme pre vás ďalšiu športovú súťažnú aktivitu, je to zručnosť s futbalovou loptou. Pre tých, ktorí sa chcú zapojiť do našej vianočnej súťaže: vyberte si z videa jedno cvičenie a natočte nám krátke (stačí pár sekúnd) video ako ho realizujete vy. Vaše video nám posielajte na mail: sutazcvchavranske9@gmail.com do mailu uveďte meno dieťaťa, vek a školu/škôlku, ktorú navštevuje. Ako predmet správy zadajte „Futbalová lopta“.


4. deň (28. 12. 2020)

Náramok priateľstva

Ahojte priatelia,
poďte sa spolu s nami pozrieť na základy háčkovania. Vyrobíme si spoločne náramok, na ktorý budeme potrebovať len tri pomôcky. Bavlnky podľa vlastného výberu, háčik a nožnice. Pripravení? Tak zapnime video a krok po kroku spolu háčkujme. Nezabudnite, fotkou Vášho náramku sa môžete zapojiť do našej súťaže. Pokiaľ sa Vám nepodarí náramok uháčkovať, pripadne doma háčik nemáte, netrápte sa. Vyrobte akýkoľvek náramok podľa Vašej fantázie a zapojte sa aj tak. Veľa šťastia.


Novoročný pozdrav

Ahojte kamaráti,
dnes Vám prinášame aktivitu, kde môžete zapojiť fantáziu. Blíži sa oslava Nového roka a s ním spojený ohňostroj. Vy si môžete vytvoriť neškodný ohňostroj, ktorý bude zachytený na novoročnom pozdrave. Pozrite si fotopostup a inšpirujte sa. Pre tých, ktorí sa chcú zapojiť do našej vianočnej súťaže: Pošlite nám vašu fotku pozdravu na mail sutazcvchavranske9@gmail.com do mailu uveďte meno dieťaťa, vek a školu/škôlku, ktorú navštevuje. Ako predmet správy zadajte Novoročný pozdrav.


3. deň (23. 12. 2020)

Letíme za Ježiškom

Ahojte kamaráti, 
dúfame, že sa doma nenudíte a spríjemňujete si deň kreatívnymi aktivitami. Skúste si dnes vyrobiť parádne lietadlo, ktoré možno doletí až k Ježiškovi. Postup nie je ťažký a na jeho výrobu budete potrebovať iba papier a lepidlo. Skúste sa zabaviť jeho výrobou a zapojiť do súťaže. Pre tých, ktorí sa chcú zapojiť do našej vianočnej súťaže: Pošlite nám vašu fotku poskladaného lietadla na mail sutazcvchavranske9@gmail.com do mailu uveďte meno dieťaťa, vek a školu/škôlku, ktorú navštevuje. Ako predmet správy zadajte Lietadlo.


Darček pod stromčekom

Ahojte,
poďte si dnes spríjemniť deň. Pre všetkých, ktorí netrpezlivo čakajú na Ježiška a očakávajú niečo pod stromčekom. V dnešnom foto postupe si môžete vyskúšať poskladať jednoduchú vec akou je darček. Postup je nenáročný, a zvládnete ho doma poskladať aj s bežnou stavebnicou. Skúste sa inšpirovať a zapojiť do súťaže. Pre tých, ktorí sa chcú zapojiť do našej vianočnej súťaže: Pošlite nám vašu fotku poskladaného darčeka na mail sutazcvchavranske9@gmail.com do mailu uveďte meno dieťaťa, vek a školu/škôlku, ktorú navštevuje. Ako predmet správy zadajte Darček.


2. deň (22. 12. 2020)

O smutnej jedličke Evičke

Ahojte kamaráti,
dnes sme si pre vás pripravili krátku vianočnú rozprávku od Andrei Bugátovej: O smutnej jedličke Evičke. Hlavný hrdina nechce, aby ich vianočný stromček skončil po Vianociach na smetisku, a tak hľadá riešenie, ako stromček zachrániť. Ak si zvedavý a chceš zistiť, ako to chlapček urobil, pustite si priloženú audio nahrávku.


Rozhýb kosti

Ahojte,
Dnes máme pre vás pripravené statické strečingové cvičenia. Spoločne ponaťahujeme celé telo. Každé cvičenie je ideálne vykonávať aspoň 20 sekúnd. Pre tých ktorí sa chcú zapojiť do našej vianočnej súťaže: Pošlite nám vašu fotku posledného cviku „MOSTÍK“ na mail sutazcvchavranske9@gmail.com do mailu uveďte meno dieťaťa, vek a školu/škôlku, ktorú navštevuje. Ako predmet správy zadajte Mostík.


1. deň (21. 12. 2020)

Hand-made ozdoba

Ahojte kamaráti,
Vianoce sú už za dverami, vytvoríme si ozdôbky na vianočný stromček. Budete potrebovať: farebný alebo vzorovaný papier, pravítko, šnúrku, nožnice, dierkovač alebo zošívačku, lepidlo.
Krok 1: nastriháte si papier na pásiky tak, že od kraja budú pásiky najdlhšie a každý ďalší do stredu sa bude zužovať, my sme použili 1cm hrubé a dĺžky 11cm, 10cm a 9cm.
Krok 2: nastrihané pásiky potom spojíte a zarovnáte tak, aby konce boli zarovno. Tieto konce spojíte (dierkovačom, zošívačkou alebo lepidlom).
Krok 3: rovnakým spôsobom spojíte aj druhý koniec papierikov, takže sa najdlhšie papieriky ohnú a vytvoria slzu.
Krok 4: pripevníte šnúrku a ozdobu máte hotovú. Farebné variácie sú už na vašej kreativite.
Želáme kreatívne tvorenie. Pre tých, ktorí sa chcú zapojiť do našej vianočnej súťaže: Vaše výtvory posielajte na mail sutazcvchavranske9@gmail.com do mailu uveďte meno dieťaťa, vek a školu/škôlku, ktorú navštevuje. Ako predmet správy zadajte vianočná ozdoba.


Plagát vianočných prázdnin